Jump to content
GMS, SMS, and WMS User Forum
Ialadines

Erosion Depth not additive between simulations?

Recommended Posts

Hi all,

I am attempting to carry out a lengthy sediment transport scenario that's  2952 hours (yikes). To have a bit more control of the results I thought to run it in roughly 1000 hr intervals. When I finished the first interval I thought all that would be necessary to continue evaluating the rate of deposition/erosion would be selecting the restart file (RST.dat)  from the end of the previous simulation to start the next one. However, it seems  the deposition/erosion process is not additive looking at the results from the end of the second interval. Does the restart file not contain the erosion values needed for the next simulation? Or maybe there is something else besides the restart file that I need to make this work?

thanks,

Isaac

Edited by Ialadines

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isaac,

Restart files should include information about sediment transport. If you are not seeing that behavior, let us know what version of SMS you are running SRH-2D with and we can perform some additional tests to ensure that everything is working in the current release of SRH-2D and SMS.

-Cody

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×