Jump to content
GMS, SMS, and WMS User Forum
Sign in to follow this  
jsopelana

HEC-RAS RESULTS

Recommended Posts

Hi!

Im working with WMS8.0 and HEC-RAS, and when i tried to read the HEC_RAS solution apear a window in the screen that says: "Did not create the RAS server, is HEC RAS loaded on your machine?."

I dont know why it happen because I install HEC RAS in my computer, even i open it.

Could anyone help me. Thanks.

Javi

Share this post


Link to post
Share on other sites

You will want to make sure that HEC-RAS is open and running on your machine when you read the solution into WMS 8.0. It is also good to have the HEC-RAS project open inside of HEC-RAS. What version of HEC-RAS are you running? What is the build date on WMS 8.0 (Help | About menu command)?

Marcus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Marcus!

This is Javi from Spain, Do you remember me from the last trainig course in Orlando!

You will want to make sure that HEC-RAS is open and running on your machine when you read the solution into WMS 8.0.

I did it.

It is also good to have the HEC-RAS project open inside of HEC-RAS. What version of HEC-RAS are you running?

I tried with HEC-RAS 3.1.1 and even i install HEC-RAS 4.0, just to try, and happen the same :(

What is the build date on WMS 8.0 (Help | About menu command)?

Oct 15 2007

Greatins for Rusty.

Hope to see you guys soon in another course. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Marcus!

This is Javi from Spain, Do you remember me from the last trainig course in Orlando!

You will want to make sure that HEC-RAS is open and running on your machine when you read the solution into WMS 8.0.

I did it.

It is also good to have the HEC-RAS project open inside of HEC-RAS. What version of HEC-RAS are you running?

I tried with HEC-RAS 3.1.1 and even i install HEC-RAS 4.0, just to try, and happen the same :(

What is the build date on WMS 8.0 (Help | About menu command)?

Oct 15 2007

Greatins for Rusty.

Hope to see you guys soon in another course. :lol:

I think WMS 8.0 is meant to work with HEC-RAS 3.1.3. Try downloading that version. HEC-RAS 3.1.1 or 3.1.2 worked with WMS 7.1 and HEC-RAS 4.0 (or at least the beta verstion) works with WMS 8.1. Also, you have an old build of WMS. To update to the latest build, go to www.ems-i.com, select the download link, login (you may need to create a new account), scroll down to WMS Downloads, and select the WMS 8.0 Executable Update. Restart your computer after the installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...