Jump to content
GMS, SMS, and WMS User Forum
CWilloughby

adding toolbar

Recommended Posts

Good afternoon - I am having issues adding the toolbar to ArcGIS 10; specifically, when I go to Customize and browse to find the .dll libraries, try to add them into ArcGIS 10, I receive an error, "can't load type library from specified file." Why am I unable to add these dll's into ArcGIS 10, so I can access the toolbar? I am unable to select XS2D wizard, by not being able to load it into the working map session. I'd appreciate any help on this.

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

You cannot add the toolbar by just browsing to the DLL. The DLL has to be registered by running the installer.

Once you run the installer you should be able to select Customize -> Toolbars -> Arc Hydro Groundwater Toolbar to add the toolbar to the map.

Did you install the tools before trying to add the toolbar to the map?

Best regards,

Gil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

You need to install the tools by getting the installer from the Aquaveo website:http://www.aquaveo.com/downloads?tab=0#TabbedPanels

Uninstall any of the Arc Hydro Groundwater tools you have on your machine. Run the instalation and then register the product. You cannot simply copy the DLLs from a different machine and try to load the tools.

Hope this helps.

Gil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Gil - I will do this. In downloading the tool from your site and installing it on my machine, I thought I was all set and ready to go. However, I am still having issues. I cannot uninstall AHGW application. Any thoughts on this? The error message I receive is: Error 1001. Unable to get installer types in the C:\ Program Files (x86)\Aquaveo\Arc Hydro Groundwater Toolkit\ArcHydroGW.dll assembly. --> Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information. !??!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gil, thank you for your help. I was able to uninstall and reinstall (although it said I already had a newer version installed, which I didn't). I registered AHGW trial version; however, I can still not see the toolbar (under Customize -> Toolbars -> Arc Hydro Groundwater Toolbar) and importing the dlls, to help import the toolbar, do not work either... I'm not sure why this still isn't working. I rebooted just to make sure all was installed/registered.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I am not sure what the problem is. Are you able to run the Geoprocessing tools? In any case you should not be adding the toolbar from the DLL.

Please contact Technial Support: http://www.aquaveo.com/technical-support. They will try to help you in more detail.

Best regards,

Gil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...