Jump to content
GMS, SMS, and WMS User Forum

Zbynek

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Zbynek

  1. There probably could be two different issues: It seems to me that it is possible to read in certain raster/image files only if the path to this file contains only basic ascii characters, without characters like a ě š č ř í (which are allowed for path names in Windows system, CP 1250). I was able to read in the GMS and correctly display image ruzne.jpg with a world file only if it the path to this file does not contain East European characters (but path to the GMS project can contain any of these characters...). On the other hand, I was not able ro read in any raster, which contains a projection information in the file header (GTiff), e.g. Geotiff exported from the ArcGIS. There could be probable some confusion in the projection definition. The correct EPSG code for projection currently used in the Czech Republic is 5514, but ESRI used in the past for this projection its own code 102067. I could upload a sample of a GTiff file somewhere for testing, but the size of file exceeds limits of this forum. Zbynek
  2. Dear Alan, Thank you for your answer and for your assistance. I tried to read various images (e.g. aerial images exported from ArcGIS v. 10.3, or QGis) in tif or jpg formats (incl. correct world files) into GMS v. 10.4. The images are listed in the project tree, but the are not visible in the main window. It does not matter which projection is selected (or even if no projection is selected). I will completelly uninstall GMS and try clean installation. Is it possible to have installed versions 10.3 and 10.4 on the same same PC? Please find attached a sample of image files I tried to use. The default projection for the Czech republic is EPSG 5514 (S-JTSK/Krovak). Best regards Zbynek ruzne.jgw
  3. Hello all, I am a long -time user of GMS and I am testing GMS v. 10.4.1. now. It seems to me that in GMS v. 10.4 raster/image layers (tif, jpg) in GIS layers are not visible or displayed correctly (despite from the project and layer projection settings), even in projects, created and correctly displayed in GMS v. 10.3. Has anybody experienced the same issue? Thanks for any reply. Zbynek
×
×
  • Create New...