Jump to content
GMS, SMS, and WMS User Forum

Gary Kimball

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gary Kimball

  • Rank
    Member
  • Birthday 06/28/1974

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kansas City
  1. You are correct, when I copied the boundary condition it did break the culvert links. I did go back and launch and reassign the culvert links, however, I still get the error message with the proposed conditions mesh. This was also done when copying the 100-year existing conditions to create the 50-year existing conditions boundary condition coverage, which runs after launching and reassigning the culverts using the same procedure tried with the proposed conditions mesh.
  2. I created an existing conditions SRH-2d Model (v 12.3.4) with 4 HY8 culvert structures in a 50-year and 100-year boundary condition, and the model runs well. Next a proposed conditions mesh was created to include a new railroad embankment located upstream of the existing railroad embankment. I copied the existing conditions boundary conditions file to create a proposed conditions file, as the existing conditions railroad and track will remain for proposed conditions. When I try to run the model I get the error message "Program stopped due to the following: MxVtFc limit has been exceeded in add_nbdf.f90, Error Code is: 4". Does anyone know what this error message means, or how to correct it? If I delete all the HY-8 Culverts out of the boundary condition coverage the model runs. If I add any culvert in any location or configuration to the boundary condition coverage, paired with the proposed conditions mesh, I always receive the above error message and the model stops. I have tried to use a new HY8 file and reduced the # of culverts down to one, but I always get this message. If I pair the proposed conditions boundary file (including culverts) with the existing conditions mesh it runs. I have attached some screen shots of the error messages. Gary SRH_2D Crash Print Screen.docx
  3. Gary Kimball

    SRH-2D Materials Coverage Errors

    Good Afternoon, I am having some strange issues with SRH-2D Materials Coverages within SMS 12.2.9. I created a materials coverage within SMS by converting a shapefile and the new materials file appeared to be correct. When I modified some of the polygons (within the newly created materials coverage) and performed the build polygons function I got an error renumbering message and now some of the previously assigned material types seemed to have changed. In addition, the description in the task bar at the bottom of the screen gives a different material type than I just assigned for some of the polygons. I believe the assigned type is being used in the calculations, but need to look into this further to be sure. It is taking a long time to assign materials (5-15 sec) to open the materials dialog. Has anyone had similar issues or have any possible suggestions for a solution? Thanks, Gary
×